Kennelträffar


Juni 2012


Lördagen den 9 juni hade vi valpträff för T-kullen. Vi samlades hemma hos oss för en fika. Fyra av de fem valparna kom och med var även pappa Texas. Härligt att se hur bra alla valparna går tillsammans med andra hundar. Eftersom Merlot var i höglöp så chansade vi inte på att släppa ihop de två unga hanarna med varandra men både Tosse och Spike var lösa i trädgården en i taget tillsammans med pappa Texas, Malte, Siri, Pasta och Müsli. Jag passade på att ta enskilda bilder på alla valparna innan vi åkte vidare till Brukshundklubben för lite lydnadsträning. Och det var tur för sen regnade det i princip hela eftermiddan. Det blev i alla fall både lydnad och lite apportering innan vi åkte tillbaka hem till oss för att äta middag tillsammans. Tack alla för en jättetrevlig dag. Så härligt att se hur duktiga ni är med era hundar och det känns verkligen som rätt hund har hamnat i rätt hem. Lycka till i fortsättningen!

Valpträff 2012
Från vänster: Malte, Texas och Spike Foto: Elin Karlsson

September 2011


Lördagen den 17 september hade vi kennelträff på Mariestads Brukshundklubb. Vi började med en tipspromenad som krävde lite aktiviteter efteråt för att få fram svaren på vissa av frågorna t ex vem som var snabbast. Vi grillade korv, åt Klings glasstårta, körde lite apportering med kråka och and och avslutade med lite trimning. Tack alla trevliga valpköpare för en härlig eftermiddag. Det var jättekul att få träffa både gamla och unga valpar.

Valpträff 2011
Från vänster: Kent med Ninaiwa-Mexi "Aiwa" och Hircum's Ninetta "Nina", Birgit med Bella Nova's Ess Vibrante "Malte" och River Fox Jolly of Jeba "Müsli", Phernilla med Hircum's Tanariva "Merlot", Jenny med Hircum's Tarragona "Siri", Susanne med Hircum's Toscano "Tosse", Tommy med Hircum's Toblerone "Spike", Dan med Tollarbos Ädla Åzzi "Åzzi" och Hircum's Rusalka "Tuva", Maj-Britt med Shaggy Tollers Magic Gipsy "Chezzie", Johnny med Hircum's Primadonna "Donna" och Jenny med Hircum's Rosina "Molly"

Fler bilder från träffen finns på fotoalbum.hircum.se

Augusti 2007


Lördagen den 18 augusti hade vi kennelträff på Karlsborgs Brukshundklubb tillsammans med Koppeldragets Kennel. Vi hade en tipspromenad som vanns av Johan Körge och en tävling som vanns av Susanne Holmberg med Grynet. Lite bilder från träffen finns här!

Juni 2004


Lördagen den 19 juni träffades vi som vanligt på Mariestads Brukshundklubb. Vi började med en tipspromenad och sedan spelade vi 21. När det var klart så grillade vi korv och åt Klings glasstårta. Det regnade nästan hela tiden men den stund som det höll upp så passade jag på att ta några kort. Tipspromenaden vanns av Anders (Madickens husse) och 21-tävlingen vanns av Johnny med Primadonna.

Valpträff 2004
Från vänster: Maj-Britt med Lucas, Christina med Madicken (Jacquinos dotter), Bengt & Britta med Jolanta, Britt-Marie & Dan med Rusalka, Jenny med Rosina, Magnus med "Chili" och "Freja", Johnny med Primadonna och Johan med Jacquino och Mireille. Saknas på bilden gör "Skrållan" & "Åzzi" (Rusalkas kompisar), "Isi" (Mireilles dotter), Zanja (Juliettes dotter) och "Lizzi".

Några fler bilder finns här!

September 2002


Söndagen den 1 september träffades vi på Mariestads Brukshundklubb. Vi började med en tipspromenad, fotografering och en apporteringstävling. Sedan grillade vi korv och fikade.

Med på denna träff var: Johan med Mireille, Inger & Göran med Macduff, Laila & Johan med Manrico och hans son Mimmidalens Kevin by Manrico "Valle", Jenny & Jonny med Primadonna och "Tina", Stefan och Carina med Lohengrin och Familjen Engman med Madicken (Jacquinos dotter)

Maj 2001


Söndagen den 27 maj träffades vi på Mariestads Brukshundklubb. Vi började med en lagtävling och sedan grillade vi korv, fikade och tog kort.

Valpträff 2001
Från vänster: Ullis med Pedrillo, Bengt med Jolanta, Camilla med "Candy", Magnus med Lucretia, Jonny med "Tina", Hillevi med "Lizzy", Mats med Primadonna och Lazslo med Zanja. Lohengrin och Zenia är inte med på bilden.

September 2000


Lördagen den 30 september hade vi en liten träff hemma hos oss i Mariestad. På grund av att många inte kunde och ett par återbud dagen innan blev det bara fyra hundar med familjer. Förutom våra två egna, "Candy" & "Freja" så var det Zanja (Juliettes dotter) och Madicken (Jacquinos dotter). Vi började med att släppa alla hundarna i trädgården en stund innan vi gick en lite längre promenad. Sedan tog jag och Frida lite kort och så avslutade vi med soppa och smörgås på vår altan.

Valpträff 2000
Från vänster: Zanja, Candy, Freja och Madicken

Valpträff 2000
Lazslo är väldigt intressant. Kan det vara så att han har godis i handen?

Juli 2000


Lördagen den 1 juli hade vi valpträff på Mariestads Brukshundklubb. Med på träffen var Jolanta, Juliette, Leporello, Lucretia, Lohengrin & Marcello. Övriga deltagare var "Candy", Zanja (dotter till Juliette), Madicken (dotter till Jacquino), och Zoetropes Sally of Saskatchewan "Tina". Dagens tipspromenad var det ingen som kunde svaren på. Svaren tog vi reda på tillsammans efteråt. Sedan var det som vanligt korvgrillning, fika och den obligatoriska fotograferingen.

Valpträff 2000
Från vänster: Jenny med "Tina", Jeanette med Juliette, Catarina med Marcello, Lars-Erik med Leporello, Bengt med Jolanta och Lucretia, Stefan med Lohengrin och "Candy", Madeleine med Zanja och Frida med Madicken

September 1999


Lördagen den 18 september hade vi valpträff på Mariestads Brukshundklubb. Med på träffen var Jacquino, Jolanta, Juliette, Lucretia, Lohengrin, Macduff, Mireille, Norina och Ninetta. Övriga deltagare var Benili´s Hekla, Zanja (dotter till Juliette), Madicken (dotter till Jacquino), Foxy Farm´s Marlow of Bounty "Lukas" (pappa till N-kullen) och Zoetropes Sally of Saskatchewan "Tina". Aktiviteter denna dag var: tipspromenad, dummie-tävling (vanns av Jacquino), inkallningstävling (bland de vuxna vann "Lukas" och bland valparna vann Norina), korvgrillning, fika, prisutdelning och fotografering.

Valpträff 1999
Från vänster: Göran med Macduff, Stefan med Lohengrin, Magnus med Lucretia och "Candy", Eva med Jolanta, Ann med Norina, Jenny med "Tina", Jonny med Juliette, Johan med Mireille, Frida med Madicken, Kent med "Lukas", Madeleine med Zanja, Kent med Ninetta och Jacquino

Maj 1998


Lördagen den 2 maj 1998 hade vi valpträff på Mariestads Brukshundklubb. Med på träffen var Jacquino, Jolanta, Juliette, Lysander, Leporello, Lucretia, Marcello, Macduff, Manrico och Mireille. Övriga deltagare var Zanja (dotter till Juliette), Zoetropes Sally of Saskatchewan och Jessie (Mellanschnauzer). Precis som förra gången hade vi först en lagtävling. Efter det en inkallningstävling som vanns av Jolanta, en tipspromenad och sedan grillade vi korv och fikade och hade prisutdelning. Efter den obligatoriska fotograferingen avslutade vi med en dummie-tävling som vanns av Lysander.

Valpträff 1998 - J-kullen
J-kullen: Juliette, Jacquino och Jolanta

Valpträff 1998 - L-kullen
L-kullen: Lysander, Lucretia och Leporello

Valpträff 1998 - M-kullen
M-kullen: Macduff, Marcello, Mireille och Manrico

Maj 1997


Lördagen den 3 maj 1997 hade vi valpträff på Mariestads Brukshundklubb. Med på träffen var: Jacquino, Juliette, Lysander, Leporello, Lucretia och Lohengrin. Övriga deltagare var Zanja (dotter till Juliette), Drögstas Cat-Man-Du, Zoetropes Sally of Saskatchewan, Nordwart Priamos, Jessie (Mellanschnauzer) och Poppe (Sheltie). Vi hade en tävling i två lag och därefter grillade vi korv.

Valpträff 1997
Från vänster: Juliette, Lysander, Lucretia, Leporello, Jacquino och Lohengrin

Mars 1996


Valpträff 1996 - J-kullen
J-kullen: Jeronimus, Jolanta, Juliette och Jason (I mitten sitter mamma LP Benili´s Hekla)

Valpträff 1996 - L-kullen
L-kullen: Lorenzo, Lucretia, Leporello, Lysander, Lohengrin och pappa LP Rödahunds And-IvarCopyright & Design - Lena Toftling - Hircum´s Kennel 2004