Pastas dagbok > 12 mån


26/2 - 12 månader - ca 25 kg


25/2

Idag har vi haft "skott-träning". Medan husse och de andra sköt lerduvor så gick matte och hundarna en lång promenad och många skott hörde vi. Sedan grillade vi korv och efter det blev det en promenad till och den här gången följde Anette, Champo och Tino med också.


19/2

Idag har vi varit på tollarträff igen. Skaraborgs-tollarna hade en informationsträff inför Tollarspecialen 2006.


17/2

Pastas uppfödare, Comics Kennel, får SKK:s bruksuppfödarpris. Grattis Charlotte!!


12/2

Pastas kullbror Ryan (Comics Westside Story) blev juniorchampion i Schweiz. Grattis!

Pastas mamma Tanja blir Årets Värmlandsflat. Grattis!


11/2

Freja och Pasta var hos mormor, Roy och Chili hela kvällen när matte och husse var på revy i Skara.


26/1 - 11 månader - ca 25 kg


21/1

Möte om tollarspecialen här hemma hos oss. Många tollare kom på besök bl a Pastas lekkompis Nidas.


19/1

Pastas mamma Tanja vinner två av flatklubbens vandringspris, Mardie's minne och Bonnie's VP. Grattis!


5/9 - 9/9

Trettonhelgen tillbringade vi i Sandviken hos Råbert, Tina och Petter. Mycket snö och ganska kallt men några långa promenader blev det ändå och ett besök hos Vera och Ivo i stugan i fäbon.


31/12

Pastas första nyårsafton firade vi hos storebror Champo, Tino, Anette, Håkan och Frida.


26/12 - 10 månader - ca 25 kg


24/12

Pastas första julafton firade vi hos Chili, mormor och Roy. God mat och julklappar men tomten hittade aldrig hit.


10/12

Pasta har varit hos Champo hela da´n när husse jobbade och matte åkte till Stora Stockholm för att titta på en massa hundar.


26/11 - 9 månader - ca 24 kg


19/11

Lite apporteringsträning tillsammans med storebror Champo m fl. Husse var så nöjd med Pasta när han kom hem.


17/11

Idag har Pasta gått viltspår för tredje gången. Det går riktigt bra så vi får väl se när det blir dags att prova anlagsklassen.


12/11

Idag har vi varit på tollarträff på Skövde Brukshundklubb. Eftersom militärens skjutfält ligger väldigt nära så hade vi turen att få lite skott-träning också. Det var många tollare som kom och även om Pasta tycker mycket om tollare så blev hon jätteglad när hon fick se en flat som kom dit för att träna lydnad.


6/11

Idag har vi varit på valpträff och träffat systrarna Kitty och Emelie och två kusiner från Toffedreams, Gerber och Scooter. Idag var även mamma Tanja med husse där och kollade in sina döttrar. Det hade regnat hela förmiddan men lagom till vi skulle ut och träna så kom solen fram. Som vanligt en mycket trevlig eftermiddag på Hammarö.


5/11

Pasta har varit på utställning i Växjö. Vi åkte tillsammans med Ewa och hennes två sussex-spaniels, Boris och Doris. Det var trångt och varmt i Tipshallen och vi fick vänta länge innan det var våran tur. Pasta var som vanligt väldigt lätt att ha med sig och hon skötte sig bra ringen. Det var totalt 14 tikvalpar och Pasta kom på 5:e plats med HP. Sedan fick vi vänta ett bra tag till eftersom Boris skulle in i stora ringen. Där gick det jättebra, BIG-5!


31/10

Pasta och Freja var med husse hela eftermiddagen när han gjorde iordning för att mata änder. Kanske Pasta kan få följa med på sin första andjakt nästa höst.


29/10

Idag har Pasta varit på Mentalbeskrivning. Inte sin egen, för det är hon ju lite för ung för, och mest blev det till att sitta i bilen men hon fick höra ett antal skott och det var inget som hon reagerade på alls.


26/10 - 8 månader - ca 23 kg


22/10

Idag var Anette, Håkan, Frida, Tino, Champo, Eva, Per, Party och Disco här och hälsade på. Pasta tyckte det var jättekul att få besök av jämnåriga flattar. Party och Disco är kullsyskon och är 11 dagar yngre än Pasta. De kommer från Skattkammarens Kennel och heter egentligen Party Popper och Hot Stuff.


1/10

Pasta och matte var och tränade passivitet tillsammans med storebror Champo och hans matte när Goldenklubben hade träning.


26/9 - 7 månader - 22,5 kg


24/9

Valpträff på Comics Kennel. Idag var det fyra systrar, Pasta, Kitty, Tilda och Emelie och så kusin Gerber från Toffedreams Kennel. Vi provade på sök och vattenapportering och Pasta skötte sig jättebra!

Mamma Tanja var i Norge och startade på jaktprov och med ett 1:a pris i Elitklass även där så är hon numera även NORSK JAKTCHAMPION!! Grattis!


16/9

Efter en fanstastisk resa till Nova Scotia var det ändå skönt att komma hem till hundarna igen. Pasta blev väldigt glad när hon fick träffa Freja igen och det var ingen tvekan om att hon skulle med oss hem.

Under tiden vi var i Kanada klarade Pastas mamma det praktiska jaktprovet och blev SVENSK JAKTCHAMPION!! Grattis!


31/8 - 16/9

I drygt två veckor, när vi var i Kanada, bodde Pasta hos våra kompisar. Här berättar de om hur de hade det:

Vi (Anette, Håkan & Frida) erbjöd oss i ett tidigt statium att ta hand om Pasta när hennes husse och matte skulle åka till Kanada, kanske var det sätt för oss att trycka på lite extra så att det inte skulle vara några problem att skaffa den här flatten! Vi har Pastas storebror Champo (Comics Flash Sparrow) samt Tino (semtegens Coptertino Rosso), två pojkar alltså.

Vi "pastasäkrade" hemmet innan hon kom! (Hon är lite "norpig" av sig enl. Lena & Magnus)

Lena & Magnus kom hem med Pasta till oss tidigt på onsdagskvällen eftersom de skulle åka iväg till flygplatsen vid 02-tiden på natten mellan onsdag och torsdag. När de åkt hem igen tog Håkan med alla hundarna ut på en timmes promenad för att Pasta skulle komma in i gänget + att hon skulle bli lite trött så natten blev lugn.

Tino (6,5 år) trodde inte att det var sant!! Inte en sådan där liten slyngel till i huset!! De är bara till besvär, pussar och fjäskar allt vad de kan. Han höll henne på lite avstånd, men det gjorde inget, hon hade ju Champo! Champo (1,5 år) tyckte att livet lekte, en lekkamrat! Det var fullt ös från första stund.

Efter två dagar hade Tino gett upp! Nu var han en officiell puss och fjäskgubbe! Fast jag tror nog att han tyckte det var rätt mysigt trots allt! Enda problemet var väl att han inte orkade så mycket då han precis påbörjat medicinering för borelia och ehrlichia.

Veckorna ramlade på och Pasta fick hänga med på både fårvallning, jaktträningar, utflykt till Billingen, många besök på brukshundklubben mm. Håkan som har lite svårt att låta bli små söta valpar passade på att träna passivitet och faktiskt provade han att apportera flera gånger vilket gick jättebra. När jag meddelade Lena och Magnus att vi kanske behöll Pasta, lovade de att det då antagligen blev en tvist när de kom hem!

Några incidenter inträffade väl egentligen inte, hon var uppe på vårt köksbord andra dagen, men efter det var allt lugnt. Hon är en jättehärlig liten tik som vi gärna tar hand om igen. (Vi hade tänkt åka på en utlandsresa så småningom, så då kanske Lena & Magnus tar hand om vår pojkar i en vecka?) Anette, Håkan & Frida samt Tino & Champo27/8

Idag har vi varit på stan och fikat tillsammans med Anette, Frida, Annelie, Izabelle och storebror Champo.


26/8 - 6 månader - 21 kg

Idag åkte Freja med husse, Håkan och Tino till Lofsdalen för att jaga ripor och Pasta fick stanna hemma med matte. På eftermiddagen när matte jobbade var Pasta hemma hos Chili.

Mamma Tanja tar sitt tredje 1:a pris i Elitklass på jaktprov i Ransjön. Grattis!


21/8

Inofficiell utställning på June Hundklubb i Jönköping. Pasta blev BIR-valp och i finalen blev hon 4:e placerad bland totalt 21 valpar.

Pastas mamma, Comics Peache Collection, tar sitt andra 1:a pris i Elitklass på jaktprov i Ludvika. Grattis!


16/8

Idag har Pasta varit hemma hos Champo och hälsat på. Lite "inskolning" eftersom hon ska bo där två veckor i september.


14/8

Träning tillsammans med Chili, Donna och Molly.


11/8

Idag var första gången som Pasta och Freja fick vara med matte på jobbet en längre stund. Tidigare har de bara varit inne och hälsat på. Det gick jättebra för när matte satte sig vid datorn och jobbade så la sig hundarna och sov.


7/8

Utställning i Askersund. Pasta var för liten för att delta men Freja och Chili ställdes ut.


6/8

Valpträff på Comics Kennel. Med på träffen var tre systrar, Pasta, Kitty och Tilda, och en kusin från Toffedreams Kennel, Gerber. Vi började med lite lydnadsträning och sedan lite apporteringsträning. Vi hann också titta på 17 st ca 6 veckor gamla valpar och fika lite innan vi åkte hem.


27/7 - 1/8

Husvagnssemester och Tollarspecial i Malmö. En intensiv helg med tävlingar bl a så fick Pasta besöka sitt första jaktprov.


26/7 - 5 månader - 19,5 kg


22/7

Idag har Pasta tappat den andra hörntanden i överkäken så nu är det bara de båda hörntänderna i underkäken som ska lossna också.


21/7

Idag har Pasta varit på sitt andra veterinärbesök. Jag ville att en veterinär skulle titta på hennes tänder för hörntänderna sitter kvar trots att de nya tänderna är på väg upp. Veterinären tyckte inte vi skulle göra något åt det utan trodde att de skulle lossna av sig själva. Redan på förmiddan innan vi åkte såg jag att hon hade tappat den ena hörntanden i överkäken.


17/7

Pastas andra utställning, i Iggesund. Det var 6 st tikvalpar i hennes klass. Även denna gång skötte hon sig jättebra och fick väldigt bra kritik och det blev en 5:e placering.


15-16/7

Mycket bad och simträning och nu simmar Pasta riktigt bra.


14/7

Idag åkte vi för att hälsa på Tina, Petter och Råbert i stugan utanför Sandviken.


3/7

Idag har Pasta varit med husse och Freja och badat. Hon simmade gärna men behöver träna en del på tekniken.


2/7

Idag har Pasta gjort debut på utställning. På SSRK-utställningen i Rottneros gick hon i valpklass I tillsammans med systrarna Kitty och Tilda och 4 andra tikvalpar. Pasta skötte sig jättebra och fick väldigt fin kritik men blev oplacerad. Kitty blev BIR-valp och kom sedan 2:a i BIS-finalen. Grattis!


26/6 - 4 månader - 15,5 kg

Idag har vi varit på valpträff på Comics Kennel och träffat tre av kullsyskonen. Det var Kitty, Tilda och Rally som var med. Vi började med lite träning och åkte sedan till sjön. Där började vi med "passivitetsträning" medan vi fikade. Sedan släppte vi alla hundarna, förutom valparna var det Freja och Puma. Pastas hälta har nu gått över.


25/6 - 17 veckor - 15,4 kg

Pasta är fortfarande lite halt på vänster fram. Hon har nu tappat sju tänder.

Pappa Foppa blir BIR och BIG-2 på SKK-utställning i Gällivare. Grattis!


24/6

Idag har vi varit och gått en promenad i sta´n. På eftermidda´n lekte Pasta och Freja som vanligt. Paata skrek till och sedan haltade hon lite på vänster framben.


19/6

Idag har Pasta varit hos Saga (Semtegens Saga) hela da´n när husse jobbade och matte och Freja var på utställning i Gränna.


18/6 - 16 veckor - 14,6 kg


16/6

Idag har Pasta simmat för första gången.


15/6

Idag har vi varit och tränat med Donna och Molly. Även Pasta fick prova på att apportera vilt och det gjorde hon gärna. Men avlämningarna får vi nog träna lite på.


14/6

Idag fick Pasta följa med matte till jobbet en stund. Nu hade alla elever gått på sommarlov men det fanns några lärare kvar att hälsa på.


12/6

Nu har Pasta tappat två tänder.


11/6 - 15 veckor - 13,6 kg

Idag har det varit klubbmästerskap i lydnad. Pasta har varit med och tittat och hälsat på en massa hundar. Där träffade hon även storebror Champo som är en av hennes stora favoriter. När tävlingen var slut fick hon leka lite med goldenvalpen Lotus som är 3 veckor yngre. Nu har Pasta tappat sin första tand.


10/6

Idag har Donna och Molly varit här på eftermiddagen för deras "lillhusse" tar studenten. Molly och Pasta leker bra tillsammans.


6/6

Idag har Pasta varit på skogspromenad tillsammans med husse och på eftermiddagen har vi haft Chili här hos oss.


5/6

Inspektion av markerna där vi troligen ska ha jaktproven på tollarspecialen nästa år. Pasta och Freja var med och fick springa lösa i skogen i spöregnet.


4/6 - 14 veckor - 12,4 kg

Idag har vi haft funktionsbeskrivning av R-kullen. Pasta fick ju mest sitta i bilen när vi var ute i skogen men efteråt åkte vi till Brukshundklubben och grillade korv och då fick hon vara med och träffa de andra hundarna.


3/6

Tina och Petter kom på besök över helgen och det tyckte Pasta var jättekul.


28/5 - 13 veckor - 11,2 kg


23/5-27/5

Den här veckan har vi varit och gått en promenad i stan, varit ute på bryggan i hamnen, gått igenom en hage med kossor, tittat på fotboll på TV (Pasta hörde inkallningssignalen men tyckte det var konstigt att hon inte fick någon mat) och Chili har varit på besök.


22/5

Idag har har det hänt mycket. Först var vi i skogen och gick med Jenny, Dixi och Nidas. De följde med oss hem och sedan kom Maria, Anine, Elliot, Tjorven, Grynet och Essy. Pasta, Nidas och Grynet lekte och hade jättekul medan vi tvåbenta planerade för Tollarspecialen 2006.


21/5 - 12 veckor - 9,8 kg

Idag har vi varit och tittat på lydnadstävling på Mariestads Brukshundklubb. Pasta träffade en rottweilerpojke som var två veckor äldre och de busade en stund.


20/5

Idag var det dags för vaccination och första besöket på Blå Stjärnans Djursjukhus i Skara. Pasta tyckte bara att det var jättekul att hälsa på alla.


15/5

Mera bus med Grynet och Nidas och på eftermiddagen åkte vi hem igen. På kvällen kom storebror Champo och hälsade på med sin familj.


14/5 - 11 veckor - 8,8 kg

Vi har varit på lagkamp i Hultafors. Det var Pasta, en wachtelhund och ca 50 tollare. Freja och husse var med i Skaraborgslaget som kom 3:a av totalt nio lag. Pasta träffade många roliga lekkamrater bl a Grynet (4 mån), Nidas (14 veckor) och Viska (11 veckor). Det gick jättebra att sova i husvagn.


8/5

Pappa Foppa blir BIR, BIS-jakt och BIS-2 på SSRK-utställning i Skellefteå. Grattis!


7/5 - 10 veckor - 7,7 kg


6/5

Nu går det riktigt bra med bilåkningen. Vi var ute på en lite längre biltur och Pasta var helt tyst hela tiden.


1/5

Första besöket på Mariestads Brukshundklubb.


30/4 - 9 veckor - 6,5 kg

Första bilfärden tillsammans med Freja bak i bilen. Pasta tyckte inte att det var särskilt kul att sitta i buren där bak och hon talade om det för oss också.


29/4

Idag hämtade vi hem lilla Pasta. Det blev "vänster sida" som var den valp vi helst ville ha.


18/4

Pastas pappa, Toffedreams Mic Mac Pow-Pow, vinner Cert, Cacib, BIR, BIG och BIS-4 på utställning i Norge och blir därmed Nordisk och Internationell Champion. Grattis!


13/4

Nytt besök hos valparna. Idag skulle vi försöka välja vilken valp vi ville ha. Eftersom Charlotte skulle behålla en själv och inte hade bestämt sig ännu fick vi välja en 1:a och en 2:a. Det var inte det lättaste men efter lite funderingar så valde vi "vänster sida" som nummer ett och "manken" som nummer två.


29/3

Första besöket på Comics Kennel för att titta på valpkullen efter Foppa och Tanja.Copyright & Design - Lena Toftling - Hircum´s Kennel 2004