Candys dagbok

22/12 -02 - 14/1 -03


22/12Tidigt på morgonen vaknar vi av att Candy kräks. Hon verkar som förlamad i bakdelen och ramlar omkull ett par gånger. Magnus följer med henne ut i trädgården där hon går och stöttar sig mot staketet. Hon kissar och bajsar och sedan är hon som vanligt igen. Vi tror att det kan bero på förstoppning.
3/1Vi är hemma hos kompisar när Candy plötsligt blir väldigt konstig. Hon verkar frånvarande och går runt, runt i cirklar åt vänster. Hon är ostadig och vinglig men vill inte lägga sig ner. Vi åker hem och hon går raka vägen in och lägger sig i en fåtölj i vardagsrummet. Eftersom hon brukar sova i vardagsrummet på nätterna så sover Magnus hos henne den natten.
4/1På morgonen verkar Candy något piggare men hon går fortfarande i cirklar åt vänster och vill inte gärna vända åt höger. Aptiten är lika stor som vanligt.
5/1 - 6/1Candy blir lite piggare för varje dag men vi fortsätter att turas om att sova hos henne på nätterna.
7/1Magnus ringer och beställer tid på Skara Djursjukhus och vi får en tid samma eftermiddag. Candy får ett krampanfall på morgonen som är ganska kraftigt men går över på några minuter. I Skara träffar vi veterinär Signe Svindtland som kollar igenom henne och vi får berätta vad som hänt. Hon tror att det hon hade den 22/12 ev också kan ha varit ett krampanfall och att det som hände den 3/1 var att hon fick en hjärnblödning. Hon kollar reflexerna, lyssnar på hjärtat och tycker att hon verkar fräsch för sin ålder. Hon tar ett antal blodprover som vi ska få svar på nästa dag. Vi får ett recept på Stesolid ifall hon skulle få ett kraftigare krampanfall igen.
8/1Candy får två väldigt korta krampanfall, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. De går över så fort så vi använder inte medicinen. Veterinär Maria Petersén ringer och meddelar att proverna var bra. Vi ska avvakta och se om hon får fler krampanfall och i så fall höra av oss igen.
9/1Chili är 6 månader idag så vi tar lite kort på hundarna ute i trädgården.
11/1Candy är ganska pigg och får följa med ut på en kort promenad.
12/1På kvällen börjar Candy andas tungt.
13/1Candy andas likadant idag men är i övrigt ganska pigg och äter med god aptit.
14/1Vi ringar till Skara för att få prata med en veterinär om Candys konstiga andning. De ska ringa upp på telefontiden på eftermiddagen. Innan de hinner ringa får Candy ett nytt kraftigt krampanfall och vi ringer och får komma in till Skara Djursjukhus direkt. Candy mår väldigt dåligt och Magnus får bära henne in. Vi får träffa veterinär Maria Petersén och hon börjar undersöka Candy som efterhand piggnar till. Maria tycker att vi ska röntga lungorna för att se om det syns något där. Sen får vi det tråkiga beskedet att Candy har metastaser i lungorna och vätska i lungsäcken. Maria tror att hon även kan ha någon tumör i hjärnan eftersom hon haft flera krampanfall. Vi får en stund på oss att fundera på hur vi ska göra och vi bestämmer oss för att hon inte ska behöva gå och må dåligt mer. Efter att ha fått leka med en dummie och en tennisboll en stund får Candy somna in.
Copyright & Design - Lena Toftling - Hircum´s Kennel 2004